En Beamer i Linné - Vi träffar Per-Olof

Per-Olof flyttade till Linnégatan på 80-talet och har bott kvar sedan dess. Nu använder han Beam regelbundet.

Vi träffades över en öl för att låta honom berätta lite om sig själv och hans tankar om Beam.

PO! Vill börja med att tacka dig för att du ställde upp på att träffas. Du skrev en  himla fin recension av Temple Pub, så vi var tvungna att fråga om vi kunde få ställa lite frågor.

Image uploaded from iOS (28).jpg

-Nej det var ingenting.. Jag ska inte säga några konstigheter… Jag kommer dementera alltihopa som ni skriver! Det här har aldrig hänt, haha.

Vi kan väl börja från början, och få höra lite om vem du är. Du berättade att du bor här i Linné?

-Ja, jag flyttade hit i början av 80-talet efter ett trepartsbyte av lägenheter. Jag bodde i Partille då och jag hade startat en ostaffär här, Delitalia. Så det blev ju väldigt bra och nära till jobbet. Sedan har det bara blivit att jag bott kvar.

Du berättade att du har en ”Kulbo” som heter Anita, som du ofta är här med?

-Ja, och det är ju jag som hjälpt Anita också skaffa Beam, och nu använder hon ju det jämt. Vi gick ju bland annat till Ölrepubliken med ett par bekanta och de var mäkta imponerade när vi betalade med Beam!

Du verkar vara någon som gillar teknik?

-Det är alltid kul med nya grejer, tänk när jag hade ostaffären om det funnits sånt här! Det finns ju inte en app jag inte har..

Per-Olof berättar sina och Anitas resor ner till Köpenhamn, hur han föredrar Android över Apple och hur hans kompis i början av 80-talet var en av de första med en ”mobiltelefon”; en stor otymplig attachéväska i trä.

-Hans stora idol var JR Ewing i Dallas.. Han behövde ju inte ringa någon, men där satt han under frukosten på hotellet och ville visa alla att ”här sitter jag och ringer”. Sedan dess har det ju hänt otroligt mycket. Den första Iphonen kom ju bara för tio år sedan. Jag jailbrakade ju min första iphone för att se om jag kunde, och det kunde jag ju, men nu har jag gått över till Android.. Tycker det är bättre.

Vad har du gjort för belöningarna du samlat ihop i Beam?

-Jaddu.. Det har ju blivit en del. Tycker det är väldigt generöst. Senast fick jag ju 300 kr, i Oktoberspelen, och under förra årets julkalender skakade jag ju fram över 500 kr på Pivo. Annars har jag bland annat varit hos Tvåla och Tvaga; då hade jag belöningar för 360 kr där, och nu har jag ju haft tvål för ett helt år! Det tar aldrig slut, haha!

PO, tack så hemskt mycket för att du ställde upp på att träffas. Det var fantastiskt trevligt att få träffa dig.

Tack själva!