Be..Belöningar? Eh? Whaaat?

Okej! Så du har skaffat, eller funderar på att skaffa Beam. Det verkar ju ändå rätt bra. Och allt prat om belöningar låter... Intressant? Men du är inte helt hundra på vad det innebär. Lugn!

Låt oss snabbt, kort och enkelt gå igenom vad belöningar är (tro mig, det är enklare än du tror), hur det fungerar och avsluta med lite tips på hur du maximerar dina belöningar. 

Vad är belöningar?

Varje gång du handlar med Beam, samlar du hela tiden in till dina nästa belöningar. Så långt allt gott. Men hur får du dem, och vad kan du göra med dem?

En belöning är helt enkelt ett belopp, ett värde, pengar, som du tjänar ihop när du handlar. Faktum är att varje gång du handlar med Beam så sparas detta värde i en pott, som du när som helst kan välja att lösa in, eller fortsätta spara ihop. Låter det vettigt? Bra. Då är vi på rätt väg.

Hur tar jag emot mina belöningar?

Om du öppnar ditt belöningskort "Beama och Belönas", kommer det ganska snart efter att du Beamat ett par gånger stå "Collect" i en stor grön knapp. Tryck på den. Nej på riktigt, tryck på den. Var inte orolig, du måste inte välja belöning nu med en gång, utan kan enkelt välja att avbryta senare.

Står det inte Collect? Utan kanske Return to feed? Ja. Då är det bara att fortsätta Beama tills den dyker upp, du har antagligen Beamat lite för lite hittills bara :)

 

Nu ser du en lång lista med olika butiker, restauranger och caféer med ett belopp bredvid. En av dessa belöningar har du nu möjlighet att välja. Är du intresserad av inredning? Då kanske Norrgavel är någonting för dig. Elektronik? Prylshoppen. Eller riktigt bra löparskor? FreeFoot! Grymt. Välj vilken belöning du är intresserad av, och se din plånbok fyllas på med ett värde som du kan handla för där du valt. 

Nästa gång du går dit och handlar, kommer din belöning automatiskt att dras av från beloppet. Du behöver inte visa upp någonting eller hålla på med några konstiga manövrar. Blippa bara precis som vanligt!

Men vänta lite nu, just dina belöningar känns kanske orimligt små? Vad ska jag med 6 eller 20 kronor här eller där att göra?

Återigen. Lugna puckar, det är nu det blir finurligt... 

Handla mer så växer belöningarna!

Låt oss säga att du kanske inte vet vad du vill ha för belöning, eller inte är intresserad av något av de alternativ som presenteras, eller att du helt enkelt tycker att belöningarna verkar för små? Hur gör du då?

Enkelt.

Kryssa helt enkelt ner skärmen med  dina val och fortsätt Beama. Det som händer nu är att mer och mer pengar hamnar i din pott, och nästa gång du kikar in vilka belöningar du har kommer du se att beloppen vuxit. Dessutom har vi när du handlat mer fått ännu bättre underlag för vilka belöningar just du eventuellt är intresserad av, och kan således lämna ännu bättre förslag till dig.

Varför är det olika belopp? Och varför får jag inte samma förslag som min kompis?

Beloppen beror på en myriad olika variabler. Vi tittar på hur mycket du handlat för tidigare, vad vi tror att just du är intresserad av och andra punkter som vi bedömer som relevanta... Därför varierar beloppen, och ni kanske får olika alternativ. Genom detta kan vi till och med belöna dig med större belopp än vad du ens handlat för tidigare. Tokigt? Inte så tokigt alls skulle jag vilja säga.

...Men varifrån kommer belöningarna?

Alla våra partners är intresserade av att nå ut till fler kunder, och att deras trognaste kunder fortsätter komma. Därför är de villiga att belöna dig för att du kommer till just dem. Det är inte konstigare än den där lunchrestaurangen med klippkort, eller klädbutiken med sitt lojalitetskort. Skillnaden mellan sådana system och Beam är att dom är väldigt begränsade och anpassade efter dem som redan handlar där mycket och ofta.. Med Beam kan du istället handla och bli belönad (..snart iallafall) överallt!

Och hur maxar du dina belöningar?

  1. Beama, Beama och åter Beama! Ju mer du Beamar, desto fler och större belöningar får du.
  2. Använd dina belöningar. Ja, ju mer du faktiskt använder dina belöningar, desto större och  mer relevanta belöningar kommer du få. Kontraintuitivt? Inte för oss.
  3. Intresserad av en specifik butik? Sök reda på den i Beam, och besök den. Det triggar systemet till att förstå att det är en butik av särskilt intresse just för dig. (och kommer därför öka sannolikheten för att den dyker upp bland belöningar att välja på nästa gång)

Sådär! Jag önskar dig god jaktlycka, och hoppas att du får riktigt grymma belöningar!

Har du några frågor eller vill veta mer? Tveka inte, maila goteborg@beamwallet.se så hörs vi!